FAQ

Hoe werkt Novokid?

De kit bevat een hoofdluisbehandelset die gebruik maakt van een unieke verdampingsmethode van de werkzame stof die in de behandelcapsule zit. De verstuifer blaast een mengsel in de behandelkap. Dit mengels dringt binnen in het ademhalingssysteem waardoor de luizen en neten doodgaan. De behandelcapsules bevatten uitsluitend natuurlijke componenten, die van plantaardige oorsprong zijn, zonder pesticiden en zonder silicium. Het actieve ingrediënt is azijnzuur dat in de kap wordt geblazen. Het penetreert de luizen en eieren en doodt ze.Vanaf welke leeftijd mag het product worden gebruikt?

Het product is bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar.Moet het haar droog zijn?

Ja, om de behandeling succesvol te laten zijn, moet het haar zowel schoon als droog zijn en zonder haaraccessoires.Zijn er speciale voorzorgsmaatregelen nodig voor de behandeling?

Het is belangrijk om de instructiehandleiding te lezen en de trainingsvideo te bekijken voordat u de kit gebruikt. Het naleven van de instructies in de handleiding is essentieel voor het bereiken van de beste resultaten.Beschadigen de ingrediënten het haar?

Het actieve ingrediënt is 100% natuurlijk en afkomstig van een plantenbron en beschadigt daarom het haar niet.Bevat het product pesticiden?

Nee. Het actieve ingrediënt is azijnzuur van natuurlijke plantaardige oorsprong. Novokid bevat geen pesticiden!Kunnen de oren buiten de kap gehouden worden?

Voor het beste resultaat wordt het aanbevolen om de oren in de kap te houden. In het geval dat de oren gevoelig zijn, kunnen ze echter buiten de kap worden gelaten.


Komt er een geur vrij tijdens de behandeling?

Ja, tijdens de behandeling kan er een lichte geur van azijn vrijkomen die na korte tijd verdwijnt.Het kind krabt tijdens de behandeling. Wat moet er gedaan worden?

Jeuk is kenmerkend voor het werkzame bestanddeel dat in contact is met open wonden op de hoofdhuid. Het kind kan een paar seconden voorzichtig (zonder de kap te verwijderen) krabben terwijl het apparaat werkt en vervolgens doorgaan met de behandeling. Het is een positief teken, omdat het laat zien dat het werkzame bestanddeel effectief is.Hoe worden luizen verwijderd na de behandeling?

Sommige luizen sterven direct na de behandeling, terwijl sommige beginnen te sterven. Na de behandeling wordt aanbevolen om luizen te verwijderen met de fijn getande kam in de set.Kan de kap worden hergebruikt?

Ja, de kap kan opnieuw worden gebruikt omdat deze kan worden schoongemaakt.Is Novokid een geschikte preventieve behandeling?

Absoluut. Om de beste resultaten te verkrijgen en de hygiëne van het haar van uw kind te behouden, wordt aangeraden om de behandeling één keer per week uit te voeren.Hoe moet het apparaat na gebruik worden bewaard?

Het apparaat moet buiten het bereik van kinderen worden bewaard in de originele verpakking en bij kamertemperatuur. De capsule mag niet worden gebruikt nadat de houdbaarheidsdatum erop is afgedrukt. De slang mag niet rond het apparaat worden gewikkeld.Is het apparaat bedoeld om luizeneitjes (neten) te behandelen?

Ja.Wat moet er worden gedaan als de oren en/of hoofdhuid rood worden?

In de meeste gevallen verdwijnt de roodheid na ongeveer 15 minuten. In uitzonderlijke gevallen wordt aanbevolen dat u advies inwint bij een huisarts.